Helårsdæk Randers

Diagnostisering og reparation af alle bilmærker på topmoderne autoværksted

Få mester i røret, et klart svar og en aftale, der bliver overholdt til en pris, der er bliver som aftalt. Det er sådan vi arbejder hos Øster Bjerregrav Auto – og har gjort det i mere end 35 år!

Helårsdæk i Randers – hvornår kan det betale sig?

Helårsdæk kan være en god løsning i Randers og alle andre steder, hvis du gerne vil undgå at skifte mellem sommer- og vinterdæk. Her kan du læse mere om fordelene og ulemperne og vurdere, om denne dæktype passer til dig og dine behov.

Mange bilister synes, det er anstrengende at skulle skifte dækkene ud hvert forår og efterår. Er du én af dem, har du måske overvejet, om helårsdæk kunne være en god løsning for dig. I nogle tilfælde vil du fint kunne klare dig med helårsdæk, mens det i andre tilfælde er mere sikkert at bruge de sæsontilpassede varianter. Alt det kan du blive meget klogere på her.

Hvad er helårsdæk?

Helårsdæk er en dæktype, der kombinerer de bedste egenskaber fra både sommer- og vinterdæk. Det betyder, at det som regel vil have nogle dybe, langsgående riller samt nogle sektioner med fleksible lameller. Dette gør dækket egnet til at køre på både varme og tørre veje samt veje med sne, is og slud.

Ligesom vinterdæk er helårsdæk typisk mærket med ”M+S” (mud + snow), og dermed er det reelt set et vinterdæk.

Er helårsdæk gode nok?

Helårsdæk har før i tiden haft et dårligt ry, og fra mærke til mærke kan der da også være stor forskel på, hvor gode de er. Men i de seneste år er der faktisk sket store fremskridt, hvilket betyder, at nogle af de nyere varianter er både sikre og gode alternativer til de sæsontilpassede dæk.

Men som sagt: Det gælder desværre ikke for alle mærker. Husk derfor altid at tjekke forskellige tests, før du investerer i et sæt nye helårsdæk. Vil du være på den sikre side? Så kom ned på vores værksted og lad os hjælpe dig.

Hvad er fordelene og ulemperne ved helårsdæk?

Det er uden tvivl bedre at køre på helårsdæk, end det er at køre på enten vinterdæk eller – endnu værre –  på sommerdæk hele året rundt. Det kan være decideret livsfarligt at bruge sommerdæk på sneglatte veje, mens vinterdæk slides hurtigere og bremser dårligere på de varme veje om sommeren.

Med helårsdæk får du en dæktype, som køre nogenlunde lige godt i både koldt og varmt vejr, men ikke er fantastisk gode til nogen af delene. Men kører du ikke særlig mange kilometer om året, og har du altid mulighed for at køre på veje, der er saltede og ryddet for sne, kan du fint klare dig med helårsdæk.

Har du derimod et stort kørselsbehov, og er afhængig af at kunne køre ud i alt slags vejr? Så bør du holde dig til de sæsontilpassede varianter, som er mere sikre og pålidelige.

Skift til helårsdæk i Randers

Skal du have skiftet til helårsdæk? Så kom ned hos Bjerregrav Auto, og lad os ordne det for dig. Med mere end 35 års erfaring i branchen kan give vi dig kyndig vejledning i valg af dæk og sørge for, at skiftet bliver foretaget både hurtigt og sikkert.

Er du i tvivl om, hvilken dæktype, der passer til dit behov? Du er altid velkommen til at give os et ring, så vi kan tale om det.

Vi ser frem til at hjælpe dig!

Kontakt os