Sommerdæk Randers

Diagnostisering og reparation af alle bilmærker på topmoderne autoværksted

Få mester i røret, et klart svar og en aftale, der bliver overholdt til en pris, der er bliver som aftalt. Det er sådan vi arbejder hos Øster Bjerregrav Auto – og har gjort det i mere end 35 år!

Sommerdæk i Randers – hvornår og hvorfor?

Er det på tide at få skiftet til sommerdæk i Randers? Hvis du bruger vinterdæk om vinteren, skal du huske, at de skal skiftes tilbage til sommerdæk, når de varmere temperaturer melder sig.

I Danmark er det ikke lovpligtigt at bruge vinterdæk om vinteren. Alligevel vælger mange bilejere at skifte til sæsontilpassede dæk, da det øger trafiksikkerheden markant. Det giver bilen de bedste køreegenskaber både sommer og vinter.

Derfor skal du skifte til sommerdæk

Det kan måske være fristende at køre videre på dine vinterdæk over sommeren. Og ofte er der heller ikke så meget fokus på vigtigheden i at bruge sæsontilpassede dæk om sommeren som om vinteren. Men faktisk er det ligeså farligt at bruge vinterdæk om sommeren, som er er at bruge sommerdæk om vinteren.

Når vejene er tørre og varme, sørger sommerdækkene nemlig for bedre køreegenskaber og en kortere bremselængde, hvilket er til gavn for både dig og dine medtrafikanter.

Der er også en økonomisk gevinst ved at skifte dæk i tide. Sommerdæk er nemlig hårdere end vinterdæk, hvilket betyder, at de ikke bliver slidt nær så hurtigt. Samtidig resulterer dækkenes hårdhed i mindre friktion, der igen sørger for, at bilen bruger mindre benzin, når den kører på sommerdæk i

Hvornår skal jeg skifte til sommerdæk?

Vinterdæk er det bedste valg i vintermånederne, men på alle andre årstider bør du køre på sommerdæk. Det er dog umuligt at give et præcist tidspunkt for, hvornår skiftet skal foretages.

Hold derfor øje med vejrudsigten. Når temperaturen er over syv grader hele døgnet rundt, og der ikke længere er risiko for nattefrost, er det tid til at skifte dæk. Ofte indtræffer dette tidspunkt omkring april måned, men det kan godt variere lidt fra år til år.

Skal du køre en tur til udlandet? Så husk altid at undersøge de lokale regler. I visse lande er det nemlig lovpligtigt af køre med vinterdæk, når der er is og sne på vejene.

Hvad er sommerdæk?

Sommerdæk er dæk, der er specielt udviklet til at køre på vejen med uden for vintersæsonen. De er som allerede nævnet produceret af en hårdere type gummi end vinterdæk, hvilket resulterer i, at de bliver slidt mindre.

Sommerdæk har dybe riller på overfladen, som sikrer, at eventuelt vand på vejen kan blive ledt væk. Dermed kan bilen bremse hurtigt, selv når vejene er våde. Andre sektioner på sommerdækket har helt glatte gummiflader, der sørger for et optimalt vejgreb på tørre og varme veje.

Skift til sommerdæk i Randers

Orker du ikke selv at foretage dækskift, eller vil du gerne være sikker på, at det bliver udført helt korrekt? Så kom forbi Bjerregrav Auto, og lad os klare det for dig. Vi har over 35 års erfaring med alle former for bilreparationer og -behandlinger. Så du kan trygt overlade din bil til os.

Vi sætter grundighed, teknisk indsigt og professionalisme i højsædet. Derfor kan du forvente at få klaret dig dækskift hurtigt og effektivt, så du kan køre sikkert videre.

Kontakt os