Stenslag

Diagnostisering og reparation af alle bilmærker på topmoderne autoværksted

Få mester i røret, et klart svar og en aftale, der bliver overholdt til en pris, der er bliver som aftalt. Det er sådan vi arbejder hos Øster Bjerregrav Auto – og har gjort det i mere end 35 år!

Stenslag i forruden – derfor er det vigtigt at få repareret

Stenslag i forruden er noget, langt de fleste bilejere på et tidspunkt vil komme ud for. Er uheldet ude, er det vigtigt at få bilen til reparation hurtigst muligt. Ellers kan det nemt ende med, at du skal have skiftet hele forruden i stedet for blot at have foretaget en lille reparation.

De fleste bilejere oplever det før eller siden. At en sten ved et uheld brager ind mod forruden, og laver et stenslag. Stenslaget viser sig ofte som et mindre stjerneformet punkt i forruden, og hvis du er uheldig, kan større dele af ruden blive påvirket.

Hvad er stenslag?

Stenslag er betegnelsen for små eller større skader på en bils ruder – oftest forruden. Det opstår ved, at sten bliver slynget hårdt op mod bilens rude.

Det sker ofte, hvis du har kørt efter en anden bil, der har slynget småsten eller andre hårde genstande op fra vejbanen. Eller hvis der flyver småsten, grus eller jord af en lastbil, der kører foran dig.

Kan jeg selv gøre noget?

Udover at få din bil på værksted i en fart, bør du også sørge for at få dækket stenslaget til hurtigst muligt, efter at skaden er sket. Hvis der kommer vand eller skidt ind i revnerne, vil det nemlig mindske muligheden for, at din rude kan blive repareret.

Det allerbedste ville være at bruge rudeplaster til at dække stenslaget. Hvis du ikke lige har noget rudeplaster, kan du også klare det et helt almindelig stykke tape eller et gennemsigtigt klistermærke. Det gælder bare om at finde noget, der kan holde fugt og snavs ude.

Udsæt ikke reparationen

Er uheldet ude, er det allerbedste råd, at du får repareret stenslaget på et værksted hurtigst muligt. Et ubehandlet stenslag kan nemlig nemt udvikle sig til en mere alvorlig og meget dyrere skade – særligt på moderne biler, hvor forruden er et bærende element i karosseriet og ofte også har både radioantenne og rudevarme indbygget.

På værkstedet vil en automekaniker vurdere, om din rude kan repareres, eller om den skal skiftes ud. Hvis stenslaget er mindre end en to-krone, og hvis det ikke sider alt for tæt mod rudens kant, vil det i langt de fleste tilfælde kunne lade sig gøre at reparere stenslaget uden at udskifte ruden. Det kan klares forholdsvist hurtigt og billigt.

Er stenslaget derimod større end en to-krone, og er begyndt at slå revner hen over forruden? Så er der ikke andet for, end at skifte ruden ud. Og det er desværre et væsentligt dyrere og mere besværligt indgreb.

Hvis du sørger for at få bilen på værksted, mens stenslaget stadig er lille, kan du altså spare både tid og penge.

Reparation af stenslag i Randers

Har du været så uheldig at få et stenslag i din forrude i Randers? Så skynd dig at komme ned hos Bjerregrav Auto, og lad os tage hånd om problemet. Med over 35 års erfaring i branchen har vi den rette ekspertise til at få repareret din rude grundigt og effektivt.

Kontakt os