Tandremskift

Diagnostisering og reparation af alle bilmærker på topmoderne autoværksted

Få mester i røret, et klart svar og en aftale, der bliver overholdt til en pris, der er bliver som aftalt. Det er sådan vi arbejder hos Øster Bjerregrav Auto – og har gjort det i mere end 35 år!

Tandremskift i Randers– hvornår og hvorfor skal den skiftes?

De fleste biler skal have udskiftet tandremmen – både i Randers og andre steder. Det sker oftest i forbindelse med et serviceeftersyn af bilen. Men hvornår og hvorfor er det vigtigt at få den skiftet? Det kan du læse mere om her.

De fleste bilejere skænker sjældent deres tandrem en tanke – og bare rolig, den kræver som regel heller ikke nogen egentlig vedligeholdelse. Hvis du overholder de anbefalede serviceeftersyn af din bil, burde du være på den sikre side. Her vil mekanikeren nemlig helt automatisk skifte den, når det er tid til det.

Hvad er en tandrem

De fleste moderne forbrændingsmotorer har en tandrem. Det er en rem lavet af solidt, syntetisk gummi, hvis funktion er at sørge for, at motorens øvre og nedre aksel arbejder i takt med hinanden. Det gør den ved hjælp af nogle små takker på indersiden, som griber ned i motorens tandremshjul.

Det er meget vigtigt, at en motors aksler kører i samme takt. Ellers vil ventilerne nemlig begynde at banke ind i hinanden, så de med tiden bliver bøjede og går i stykker. Sker dette, vil det kunne give ret seriøse og måske helt uoprettelige skader på motoren.

Bliv vejledt af en faguddannet mekaniker

En vigtig ting at have for øje, når du skal vælge værksted, er, at du bliver modtaget og vejledt af folk, der rent faktisk ved, hvad de taler om. Sørg derfor for at vælge et værksted, hvor det er en faguddannet mekaniker – eller måske endda mester selv, der tager imod.

På den måde får du straks en professionel vurdering af, hvad den pågældende reparation eller behandling vil koste, og hvor længe du skal forvente at måtte undvære din bil. Det vil også være langt nemmere at få styr på, hvad der egentlig er galt med din bil. Nogle gange kan fejlen nemlig bunde i noget helt andet, end du selv tror.

Tandremskift i Randers

Trænger din tandrem til at blive undersøgt eller skiftet ud? Hos Bjerregrav Auto står vi klar til at hjælpe dig. Vi tilbyder tandremskift og serviceeftersyn af alle bilmærker, modeller og årgange – med samme ekspertise og grundighed som de mærkebundne værksteder.

Så læg vejen forbi og lad os tjekke din tandrem.

Er det relevant for alle motortyper?

De fleste biler har en tandrem – men ikke alle. Nogle biler er i stedet udstyret med en taktkæde, som har den samme funktion som en tandrem. En taktkæde er egentlig lavet til at kunne holde hele din bils levetid, og derfor vil der heller ikke være angivet nogen anbefalinger i servicebogen til, hvor ofte den skal tjekkes.

Selvom en taktkæde i princippet er vedligeholdelsesfri, er det ikke unormalt, at den bliver slidt og derfor skal udskiftes. Derfor er det en god idé at få en mekaniker til at undersøge den en gang imellem, for eksempel i forbindelse med serviceeftersynet, hvis du alligevel har bilen på værksted, eller hvis du har en mistanke om, at noget er galt.

Er du i tvivl om, hvorvidt din bil har en tandrem eller en taktkæde? Så kan du selvfølgelig altid spørge os til råds.

Kontakt os