Vinterdæk Randers

Diagnostisering og reparation af alle bilmærker på topmoderne autoværksted

Få mester i røret, et klart svar og en aftale, der bliver overholdt til en pris, der er bliver som aftalt. Det er sådan vi arbejder hos Øster Bjerregrav Auto – og har gjort det i mere end 35 år!

Vinterdæk i Randers – hvornår skal du skifte?

Vinterdæk kan ofte skabe stor forvirring blandt bilejere i både Randers og resten af landet. For hvornår er det egentlig tid til at skifte dækkene? Og er det overhovedet nødvendigt? Få svar på alle dine spørgsmål lige her.

Den danske vinter byder sjældent på særligt mange dage med sne. Derfor har du måske også overvejet, om du mon kan slippe af sted med at køre på dine sommerdæk gennem alle de kolde måneder. Kan det overhovedet betale sig at bruge tid og penge på at skifte til vinterdæk med vore dags varme vintre?

Derfor skal du skifte til vinterdæk

Selvom vi som regel kun har få dage med snedække i Danmark, er det altid en god idé at skifte til vinterdæk. Rimglatte veje og frost er nemlig ikke et særsyn i de danske vintre, og særligt i de tidlige morgentimer kan der være stor risiko for at miste kontrollen med bilen på de tilisede veje.

På trods af, at vinterdæk ikke er lovpligtige i Danmark, kan det altså være livsfarligt at køre med sommerdæk i vintermånederne.

Vinterdæk er fremstillet specifikt til at køre på glatte veje. De giver din bil et bedre vejgreb, mindsker risikoen for udskridning, og reducerer bremselængden markant. Dermed bliver din sikkerhed øget betydeligt, ligesom den generelle trafiksikkerhed bliver forbedret af det.

Hvad er vinterdæk?

Som navnet antyder, er vinterdæk nogle dæk, der er særligt udviklede til at kunne klare det kolde vintervejr. Det betyder, at de ikke kun gør din bil mere sikker i snevejr, men at de også fungerer perfekt på våde, isede eller kolde veje. Du vil typisk kunne kende et vinterdæk på, at det har et ”M+S”-mærke (mud + snow).

Vinterdæk bliver produceret med et højt indhold af naturgummi, hvilket gør dem en del blødere end sommerdæk. Desuden har dækkene et mønster af små riller på overfladen, som er designet til at gribe sig fast i sne, is og slud, hvilket giver både bedre træk- og bremseevne. 

Hvornår skal jeg skifte til vinterdæk?

Du bør skifte til vinterdæk, umiddelbart lige inden vintervejret melder sig. På den måde er du nemlig sikker på at være beredt, når den første morgenfrost kommer. Tjek eventuelt vejrudsigten – er der udsigt til sne eller frost, så er det på tide at skifte.

Som hovedregel kan du gå ud fra at sne og frost normalt rammer landet omkring november måned. Omkring denne måned er det altså en god idé at få foretaget et skift af dine dæk. Hvis dine sommerdæk er begyndt at se lidt trætte ud, kan du også vælge allerede at udskifte dækkene i løbet af oktober måned.

Skift til vinterdæk i Randers

Er det ved at være tid til at få udskiftet dine dæk til vinterdæk? Hvis du bor i eller omkring Randers, så kom forbi Bjerregrav Auto, og lad os hjælpe dig. Vi har mere end 35 års erfaring med bilreparationer og -behandlinger. Så her du altid sikker på, at din bil er i kyndige hænder. 

Har du brug for vejledning eller spørgsmål til for eksempel priser eller muligheden for at få dine sommerdæk på dækhotel i løbet af vinteren? Så grib blot telefonen. Mester sidder klar i den anden ende til at besvare alle de spørgsmål, du måtte have.

Vi glæder os til at hjælpe dig med at blive sikker på vintervejene!

Kontakt os